Po 100 g įvairių žalumynų: špinatų, gražgarsčių, lainių salotų (tinka ir Pekino kopūstas), dilgėlių, krapų, kalendrų;
6 saulėje džiovintų pomidorų,
7 vynuoginių pomidorų,
po saują saulėgrąžų ir moliūgų sėklų,
kaparėlių,
daigintų kviečių,
100 g parmezano.
U ž p i l u i:
3 valgomųjų šaukštų skysto šviežio medaus,
4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus,
2 šaukšt. garstyčių,
kelių šlakelių baltojo vyno acto,
2 citrinų.
GAMINIMAS:
Dilgėles perliekite verdančiu vandeniu-tik nuplikykite stiebus ir lapai nebedilgins. Ruošdami salotas nenaudokite peilio-lapus plėšykite rankomis ir dėkite į dubenį. Ant žalumynų berkite daigintus kviečius, saulėgražų ir moliūgų sėklų mišinį, kaparėlius, džiovintus ir vynuoginius pomidorus.
Užpilui sumaišykite medų, aliejų, garstyčias, baltojo vyno actą ir išspaustas citrinų sultis. Salotas apliekite užpilu, apibarstykite tarkuotu parmezanu. Salotų nebūtina maišyti-pikantiškas užpilas lengvai susigers per kelis sluoksnius. Tai-keturių porcijų receptas.