Dilgėlių salotos receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Dilgėlių salotos


INGREDIENTAI:

Po 100 g įvairių žalumynų: špinatų, gražgarsčių, lainių salotų (tinka ir Pekino kopūstas), dilgėlių, krapų, kalendrų;
6 saulėje džiovintų pomidorų,
7 vynuoginių pomidorų,
po saują saulėgrąžų ir moliūgų sėklų,
kaparėlių,
daigintų kviečių,
100 g parmezano.

U ž p i l u i:
3 valgomųjų šaukštų skysto šviežio medaus,
4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus,
2 šaukšt. garstyčių,
kelių šlakelių baltojo vyno acto,
2 citrinų.


GAMINIMAS:

Dilgėles perliekite verdančiu vandeniu-tik nuplikykite stiebus ir lapai nebedilgins. Ruošdami salotas nenaudokite peilio-lapus plėšykite rankomis ir dėkite į dubenį. Ant žalumynų berkite daigintus kviečius, saulėgražų ir moliūgų sėklų mišinį, kaparėlius, džiovintus ir vynuoginius pomidorus.

Užpilui sumaišykite medų, aliejų, garstyčias, baltojo vyno actą ir išspaustas citrinų sultis. Salotas apliekite užpilu, apibarstykite tarkuotu parmezanu. Salotų nebūtina maišyti-pikantiškas užpilas lengvai susigers per kelis sluoksnius. Tai-keturių porcijų receptas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668