700 g jūros ungurio,
1 l tirpaus vištienos sultinio,
400 g ryžių,
300 g rūkyto kumpio,
200 g lukštentų krevečių,
morka (100 g),
svogūnas,
2 pomidorai (200 g),
žaliųjų paprikų ankštis (150 g),
stiklinė šparaginių pupelių (gali būti ir šaldytos),
aitriųjų paprikų ankštis (20 g),
2 česnakų skiltelės,
4 šaukštai aliejaus,
žiupsnelis šafranų arba ciberžolių,
šaukštas susmulkintų petražolių lapelių,
pusė citrinos,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Žuvį nulupkite, ištraukite nugarkaulį ir supjaustykite 5 cm ilgio gabaliukais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir jame pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Sudėkite nuluptud ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus, juostelėmis supjaustytą kumpį, žuvį, pupeles ir viską troškinkite 10 min.
Tada sudėkite juostelėmis supjaustytas paprikas ir troškinkite dar 5 min. Karščiui atspariame inde įkaitinkite likusį aliejų, suberkite nuplautus ryžius ir nuolat maišant sudėkite su prieskoniais sutrintus česnakus, krevetes ir griežinėliais supjaustytas morkas. Supilkite sultinį, sudėkite kitoje keptuvėje troškintus produktus, išmaišykite ir troškinkite 10 min. (jei skystis greitai išgaruoja, įpilkite verdančio vandens).
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, įdėkite indą su troškiniu, orkaitę išjunkite ir neatidarykite 10-15 min. Prieš patiekiant paelą apšlakstykite citrinų sultimis.