4 gerai prinokę pomidorai,
raudona saldžioji paprika,
3 trumpavaisiai agurkai,
2 svogūnai,
3 skiltelės česnako,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
ryšulėlis šviežių petražolių,
po 2 šaukštus alyvuogių aliejaus,
baltojo vyno acto.
GAMINIMAS:
Pomidorų galus įpjaukite, tada nuplikykite juos verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite. Agurkus nulupkite, susmulkinkite, pagal skonį pasūdykite ir palikite apie 10 min. pastovėti. Česnakus nulupkite, susmulkinkite ir sumeskite į plastikinį dubenį.
Ten pat suberkite smulkintas petražoles, pomidorus, nusunkus išsiskyrusias sultis, suberkite agurkus ir viską išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės.Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Nuolat maišant į masę pamažu supilkite alyvuogių aliejų, baltojo vyno actą.
Tada sriubą bent dviem valandoms pastatykite į šaldytuvą. Papriką susmulkinkite, išdalykite į tris stiklines taures. Įmeskite po kelis ledo kubelius ir ant viršaus užpilkite sriubą. Galite tiekti su duonos ar sūrio skrebučiais.