Troškintos morkos receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Troškintos morkos


INGREDIENTAI:

1,5 kg vidutinio dydžio morkų,
4 šaukštai sviesto,
0,5 l natūralaus daržovių sultinio,
3 šaukštai rudojo cukraus,
pusė stiklinės riebios grietinėlės,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų baltųjų pipirų,
2 šaukštai kapotų petražolių.



GAMINIMAS:

Morkas gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nuskuskite ir figūriniu peiliu supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. Didelėje gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, tada nuolat maišydami paskrudinkite cukrų.

Kai cukrus ištirps, į keptuvę sumeskite morkas ir nuolat jas maišydami apvoliokite karamelėje. Karamelizuotas morkas dėkite į gilų molinį dubenį, užpilkite karštu sultiniu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais baltaisiais pipirais ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min.

Baigdami troškinti, supilkite grietinėlę ir kapotas petražoles. Morkas tiekite karštas. Taip paruoštos morkos-puikus garnyras prie žuvies ir paukštienos patiekalų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668