apie 500 g baltos žuvies filė,
2 žaliosios citrinos,
2 šaukštai aliejaus,
3 skiltelės česnako,
ryšulėlis petražolių,
ryšulėlis krapų,
kelios aitriosios paprikos,
pagal skonį druskos,
citrinų žuvies prieskonių,
3 šaukštai sviesto.
G a r n y r u i:
gūžė salotų,
3 geltonos paprikos,
petražolių lapelių.
GAMINIMAS:
Aitriąsias paprikas išvalykite, ankštis sukapokite. Česnakus susmulkinkite ir plokščiame dubenyje sumaišykite su dviejų žaliųjų citrinų sultimis, nutarkuota žievele, alyvuogių aliejumi, citrininiais žuvų prieskoniais, kapotais, žalumynais, aitriąja paprika.
Žuvį supjaustykite kepsnelių dydžio gabalėliais ir rankomis suformuokite apskritimus. Žuvies kepsnelius sumeskite į marinatą ir bent 2 val. padėkite šaltai. Tada išgriebkite ir sudėkite ant grotelių, kad nusivarvėtų. Žuvį kepkite ant kaitrios liepsnos apie 10 min.
Tada apdėkite sviesto drožlėmis ir laikykite šiltai. Tiekite su orkaitėje keptomis, medaus, česnakų, rozmarinų ir aliejaus marinate marinuotomis paprikų puselėmis bei salotų lapeliais.