12 pyragėlių:
300 g kapotos tešlos,
400 g rūgščių obuolių,
100 ml obuolių vyno,
4 šaukštai cukraus,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
3/4 šaukštelių cinamono,
2 gvazdikėliai,
1 baltymas,
1 šaukštai kalvadoso,
truputį miltų,
migdolų drožlės.
GAMINIMAS:
Tešlą atšildyti kambario temperatūroje, iškočioti ir iš jos išpjauti 12 kvadratinių lopinėlių. Obuolius nulupti ir minkštimą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su vynu, cinamonu, 3 šaukštais cukraus ir vaniliniu cukrumi bei gvazdikėliais. Masę troškinti uždengtą apie 10 min. Nuimti dangtelį ir kambario temperatūroje leisti atšalti, išimti gvazdikėlius. Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių. Ant kiekvieno lopinėlio dėti po porciją obuolių masės ir užlankstyti kraštus. Kepimo formą perskalauti šaltu vandeniu, sudėti ant jos pyragėlius, viršų subadyti šakute. Baltymą suplakti su kalvadosu, sumaišyti su likusiu cukrumi ir migdolų drožlėmis ir šia mase patepti pyragėlius. Kepti 15-20 min., kol gražiai pageltonuos.