Didelis avokadas,
6 vyšniniai pomidorai,
keli lapinių salotų ir
gražgarsčių lapeliai,
šaukštas kedrų riešutų,
šviežiai spaustų citrinų sulčių,
garstyčių,
alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Nuplaukite ir nuvarvinkite salotų lapelius. Kad greičiau nusivarvėtų, sudėkite ant popierinio rankšluoščio. Nuplaukite ir supjaustykite puselėmis pomidorus. Kedrų riešutus trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Nulupkite avokadą, supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad neparuduotų.
Nedideliame inde sumaišykite šaukštelį garstyčių, šaukštą šviežiai spaustų citrinų sulčių ir 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, pagal skonį pasūdykite bei pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Lėkštės dugną išklokite salotų lapeliais, ant jų išdėliokite avokado griežinėlius ir pomidorų puseles, apšlakstykite paruoštu padažu, apibarstykite skrudintais kedrų riešutais.