juodos rupių miltų duonos riekelių,
fermentinio sūrio,
rūkytos dešros,
kelių pieniškų dešrelių,
rūkytos lašišos griežinėlių,
žalios paprikos,
vyšninių pomidorų,
salotų lapų,
šviežio baziliko,
krapų,
kelių alyvuogių ir
ridikėlių,
šviežio agurko,
sviesto,
smeigtukų sumuštiniams.
GAMINIMAS:
Duonos riekeles aptepkite sviestu, supjaustykite mažais kvadratėliais arba trikampiais. Pieniškas dešreles, dešrą ir lašišą supjaustykite griežinėliais. Sūrį supjaustykite griežinėliais - dvigubai didesniais nei duona.
Agurką ir ridikėlius supjaustykite plonais ridikėliais, papriką - kvadratėliais. Salotas suplėšykite gabaliukais. Ant duonos riekelių dėkite salotų, sūrio, dešros, dešrelių, lašišos, daržovių, žalumynų. Kiekvieną sumuštinį persmeikite smeigtuku.