70 g sviesto,
3 skiltelių česnako,
1-2 aitriųjų paprikų,
6 riekelių baltos duonos,
1 šaukšto alyvų aliejaus,
350 g tigrinių krevečių,
200 g vynuoginių pomidorų.
Citrininiam m a j o n e z u i:
8 šaukštų majonezo,
1 citrinos tarkuotos žievelės,
2 šaukštų citrinų sulčių,
3 šaukštų smulkintų petražolių.
GAMINIMAS:
Inde sumaišykite smulkintą česnaką, išvalytas ir supjaustytas aitriąsias paprikas, sviestą. Duoną sutepkite ant skardos, įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite 6-8 min., po to supjaustykite juostelėmis. Likusį sviestą ištirpinkite keptuvėje ir apkepkite nuvalytas ir nuplautas krevetes 2-3 min.
Tada išinkite iš keptuvės ir įbeskite smeigtukus. Paruoškite citrininį majonezą: inde sumaišykite visus jam skirtus produktus. Krevetes, duoną, pomidorus ir padažą patiekite į stalą.