4-5 bulvių,
1 poro,
100 g kietesnio sūrio,
2 šaukštų aliejaus,
1 šaukšto sviesto,
mairūnų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Bulves sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite žiedeliais pjaustytus porus, patroškinkite, kad suminkštėtų. Sumaišykite porus su bulvėmis, pagardinkite druska, pipirais, mairūnais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite bulves su porais, suformuokite apskritą ploną pyragą.
Pradžioje 2-3 min. kepkite ant stiprios ugnies, tuomet ugnį sumažinkite, uždenkite keptuvę dangčiu ir toliau kepkite dar 10 min. Paskui atsargiai apverskite ir kepkite kitą pusę. Pyragą dėkite ant skardos, pabarstykite tarkuotu sūriu, pašaukite į karštą orkaitę ir baikite kepti 2-3 min.