Apie 200 g šviežių kalmarų filė,
10 didelių karališkųjų krevečių,
indelis konservuotų mažų kukurūzų burbuolių,
raudona saldžioji paprika,
150 ml kvietinio alaus,
250 g indelis smulkintų pomidorų savo sultyse,
4 saulėje džiovinti pomidorai,
3 skiltelės česnako,
svogūnas,
pagal skonį bazilikų,
raudonėlių,
mairūnų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Kalmarų filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nestorais žiedeliais. Svogūną ir česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite ir, kol dailiai apskrus, pakepinkite aliejuje. Kalmarų žiedus ir atšildytas bei nuvarvintas karališkąsias krevetes sumeskite į svogūnų ir česnakų troškinį.
Kiek pakaitinkite, tada supilkite alų, sumeskite smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, paprikų juosteles, nuvarvintas kukurūzų burbuoles, sukrėskite trintus konservuotus pomidorus, pagardinkite žalumynais. Dar 2 minutes pakaitinkite, pasūdykite. Troškinį tiekite su šviežiomis petražolėmis bei biriai virtais ryžiais.