9 nedideli kalmarai,
3 skiltelės česnako,
po saujelę kedrų riešutų ir
kapotų petražolių,
200 g fetos,
2 kiaušiniai,
200 g indelis lukštentų krevečių,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
sauja džiūvėsėlių.
U ž p i l u i:
2 svogūnai,
saujelė datulių,
šaukštas sviesto,
pagal skonį druskos.
GAMINIMAS:
Krevetes nuvarvinkite, sumerkite į dubenį, sumaišykite su feta, plaktais kiaušinių tryniais, smulkintais česnakais, kedrų riešutais, kapotomis petražolėmis ir džiūvėsėliais. Džiūvėsėlių dėkite tiek, kad masė nebūtų per skysta. Išvalytus kalmarų kūnus lengvai prikimškite įdaro, kad šis tolygiai pasiskirstytų.
Tada kalmarų galiukus perverkite mediniais smeigtukais, sudėkite į kepimo formą ir kepkite karštoje orkaitėje apie 8 min. Kol kalmarai keps, paruoškite svogūnų ir datulių užpilą: svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, pakepinkite karštame svieste, tada sumeskite mirkytas datules ir apie 4 min. pakepinkite. Įdarytus kalmarus tiekite su gražgarstėmis, pagardinus datulių ir svogūnų užpilu.