Po 200 g baltos šviežios žuvies,
kalmarų filė,
150 g šaldytų šparaginių pupelių,
apie 100 g saliero gumbo,
raudona saldžioji paprika,
svogūnas,
3 skiltelės česnako,
didelė skardinė trintų pomidorų savo sultyse,
po 2 šaukštus petražolių,
pomidorų padažo, pusė puodelio sauso baltojo vyno,
2 šaukštai pomidorų pastos,
šaukštas citrinų sulčių,
pagal skonį šviežių bazilikų,
raudonėlio,
cukraus,
druskos,
aitriosios paprikos miltelių.
GAMINIMAS:
Saliero gumbą nulupkite ir susmulkinkite. Svogūnus ir česnakus nulupkite, supjaustykite ir, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste. Tada sudėkite smulkintą salierą, išvalytą ir kubeliais pjaustytą papriką.
Sukrėskite pomidorus su skysčiu, pomidorų padažą, supilkite vyną, citrinų sultis, suberkite petražoles, bazilikus, raudonėlius, aitriąją papriką, viską pagardinkite cukrumi ir pasūdykite. Kai padažas ims burbuliuoti, sumeskite atšildytas šparagines pupeles, pjaustytą žuvį. galiausiai - kalmarų filė ir dar 3 min. viską patroškinkite.