4 trapios tešlos krepšeliai,
4 didesnis salotų lapeliai,
keli citrinos griežinėliai,
250 g šviežių kalmarų,
4 skiltelės česnakų,
pusė stiklinės baltojo sauso vyno,
pusė raudonos saldžiosios paprikos,
druskos,
pipirų,
kiniškų žuvies prieskonių,
4 šaukštai aitraus mangų padažo.
GAMINIMAS:
Kalmarus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais, įtrinkite kiniškais žuvies prieskoniais, užpilkite vynu ir pusvalandžiui palikite, kad pasimarinuotų. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje, tada sumeskite nuvarvintus kalmarų gabalėlius, apie 2-3 min. pakepinkite, išgriebkite ir nuvarvinkite.
Į trapios tešlos krepšelius krėskite po šaukštą mangų padažo, dėkite salotų lapelių, kalmarų gabalėlių ir juostelėmis pjaustytų paprikų. Užkandėlę puoškite citrinos griežinėliais ir žalumynais.