4 riekelės skrudinamosios baltos duonos,
saujelė paprika įdarytų žaliųjų alyvuogių,
keli lapeliai "Ledkalnio" salotos,
švelnaus skonio baltasis svogūnas,
4 nedideli pomidorai,
saujelė šviežių petražolių,
200 g kalmarų filė,
2 šaukštai majonezo.
M a r i n a t u i:
3 šaukštai grūdėtųjų garstyčių,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
pusės citrinos sultys,
2 skiltelės česnako,
pagal skonį bazilikų ir
baltųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Kalmarus supjaustykite griežinėliais, minutei sumeskite į verdantį vandenį, tada išgriebkite, nuvarvinkite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į gilesnį indą. Paruoškite marinatą: česnakus susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, garstyčiomis, prieskoniniais žalumynais.
Viską užpilkite ant kalmarų. Indelį uždenkite ir laikykite šaldytuve. Maždaug po 3 val. išgriebkite ir nuvarvinkite. Duonos riekeles paskrudinkite sausoje keptuvėje, ant viršaus dėkite salotų lapelių, kalmarų, svogūnų griežinėlių, pomidorų puselių, smulkintų alyvuogių, petražolių lapelių. Ant viršaus galite išspausti citrinų sulčių.