150 g sviesto,
300 ml riebios grietinėlės,
500 g varškės,
30 g sausainių,
100 g avižinių dribsnių,
vanilinio cukraus,
150 g cukraus,
1 citrinos,
1 apelsino.
P a d a ž u i:
400 g šaldytų braškių ar kitų uogų,
100 g cukraus.
GAMINIMAS:
Torto formą patepkite sviestu. Sausainius sugrūskite į trupinius. Keptuvėje ant silpnos ugnies paskrudinkite avižinius dribsnius. Tuomet sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir suberkite sausainių trupinius. Kruopščiai išmaišykite.
Mišinį nukaiskite, suberkite į torto formą, išlyginkite, suspauskite ir padėkite į šaldytuvą. Varškę sudėkite į dubenį, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, nutarkuotą citrinos ir apelsino žievelę, įspauskite citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite, kad gautųsi vienalytė masė.
Kitame inde išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Paruoštą mišinį dėkite ant torto papločio, išlyginkite. Atšildytas braškes susmulkinkite, sumaišykite su cukrumi, supilkite į puodą ir pavirinkite kelias minutes. Atvėsinkite. Braškių padažu apliekite tortą. Palaikykite šaldytuve.