500 g maltos jautienos,
4 bandelių mėsainiams ruošti,
2 šaukštų sviesto,
4 šviežių salotų lapų,
1 svogūno,
2 pomidorų,
druskos,
pipirų.
P a d a ž u i:
200 g grietinės,
2 šaukštų aitriųjų paprikų padažo,
2 šaukštų rupiai maltų garstčių tyrės.
GAMINIMAS:
Sumaišykite padažui skirtus produktus. Maltą mėsą išmaišykite su druska, pipirais ir suformuokite keturis plokščius, maždaug 1 cm storio, maltinius. Apkepinkite maltinius įkaitintame svieste, o kai susidarys rusva plutelė, ugnį sumažinkite.
Maltiniai bus iškepę, kai spustelėjus iš jų pradės skirtis skaidrios sultys. Bandeles perpjaukite skersai, įdėkite po maltinį, stambiai suplėšytų salotų, siaurais žiedais pjaustyto svogūno, pomidorų skridinėlių, užpilkite pasiruošto padažo.