100 g vištienos filė,
25 g virto liežuvio,
70 g baltos duonos,
30 g sviesto,
5 g garstyčių,
10 g sūrio,
druskos,
pipirų,
muskato riešuto,
kelių salotų lapų.
GAMINIMAS:
Vištieną išvirkite lengvai sūdytame vandenyje ir atvėsinkite, kelis kartus sumalkite mėsmale, sumaišykite su tarkuotu sūriu, dalimi sviesto, viską gerai išmaišykite ir pagardinkite muskato riešutu, druska bei pipirais. Baltą duoną supjaustykite plonomis riekelėmis.
Stikline išspauskite apskritimus ir įkaitinus keptuvėje likusį sviestą su garstyčiomis apkepkite. Londiteriniu švirkštu paštetą išspauskite ant duonos, lengvai pabarstykite smulkiai pjaustytu liežuviu ir sudėjus ant salotų lapų patiekite į stalą.