400 g mėsos faršo (kiaulienos arba jautienos),
1 šaukšto krakmolo,
75 g avižinių dribsnių,
150 g vandens,
100 g sūrio,
aliejaus kepti,
žiupsnelio druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Puode sumaišykite krakmolą, avižinius dribsnius, vandenį ir 10 min. palaikykite. Į mėsos faršą įberkite druskos, pipirų, sudėkite avižinių dribsnių masę ir gerai išmaišykite. Suformuokite nedidelius vamzdelius.
Tada sūrį supjaustykite stambesniais apie 1 cm storio šiaudeliais, dėkite į mėsos vamzdelio vidų ir užtaisykite kraštus, kad jo nesimatytų. Paruoštus vamzdelius šiek tiek palaikykite šaldytuve. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite. Į stalą patiekite su bulvėmis ir daržovėmis.