900 g bulvių,
350 g rūkytos menkės,
300 ml pieno,
5 šaukštų sviesto,
1 svogūno,
1 šaukštelio malto imbiero,
2 šaukštelių paprikos prieskonių,
2 šaukštų šviežios smulkintos kalendros,
pusės citrinos sulčių,
1 kiaušinio,
100 g avižinių dribsnių,
citrinos skiltelių,
druskos,
pipirų.
P a d a ž u i:
200 ml natūralaus jogurto,
1 agurko.
GAMINIMAS:
Lengvai sūdytame vandenyje 15-20 min. virkite bulves. Tuomet į indą dėkite rūkytą žuvį, užpilkite pienu, uždenkite maistine plėvele, keliose vietose pradurkite ir 4 min. dėkite į mikrobangų krosnelę (žuvį galite virti ir puode 5 min.).
Išvirusi žuvis turi lengvai lūžti. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir 5 min. pakepinkite smulkintą svogūną, imbierą ir paprikos prieskonius, nuimkite nuo ugnies. Kai bulvės ir žuvis išvirs, nupilkite skystį. Bulves sugrūskite iki piurė, o žuvį atskirkite nuo odos ir kaulų.
Bulves ir žuvį inde sumaišykite su kalendra, citrinų sultimis, įberkite druskos, pipirų. Iš gautos masės paruoškite aštuonis maltinius. Maltinį merkite į kiaušinio plakinį, apvoliokite avižiniuose dribsniuose ir sudėjus į lėkštę įkiškite valandai į šaldytuvą.
Likusiame svieste apkepkite maltinius iš abiejų pusių po 5-6 min. Kai iškeps, dėkite ant popierinio rankšluoščio, kad liktų kuo mažiau riebalų. Padažui jogurtą sumaišykite su smulkiai pjaustytu agurku ir pagardinkite prieskoniais.