300 g miltų,
5 kiaušiniai,
150 g sviesto,
200 g cukraus,
druska,
800 g obuolių,
50 g maltų aguonų,
100 ml raudono vyno,
citrinos sulčių,
2 šaukštai abrikosų džemo,
400 ml greitinės (30% riebumo),
pistacijos,
obuolių ir melisos papuošimui.
GAMINIMAS:
Miltus suberti į dubenį, sudėti sviestą, 80 g cukraus, druskos ir 2 trynius. Užmaišyti tešlą ir 30 min. įdėti į
šaldytuvą. Obuolius nulupti, supjaustyti ketvertukais ir išvalyti sėklytes.
Iškočioti 2/3 tešlos ir iškloti ja tortinės formos dugną. Iš likusios tešlos suvolioti ritinėlį (maždaug 4 cm
aukščio) ir prilipdyti jį prie iškloto formoje pagrindo. Ant tešlos sudėti obuolius.
Aguonas sumaišyti su vynu ir citrinos sultimis. Atskirti paskutinio kiaušinio trynį, sutrinti su 2 šaukštais cukraus ir sudėti į aguonų masę. Visus baltymus išplakti su likusiu cukrumi ir taip pat sumaištyje su aguonomis. Mase ištepti obuolius ir kepti 50 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Torto kraštus aptepti džemu, o viršų - plakta grietinėle. Pabarstyti pistacijomis, papuošti obuolių griežinėliais ir pistacijomis.