1-2 stambių žuvų galvos ir kaulai (karpių, sazanų, baltųjų plačiakakčių arba bet kurių kitų žuvų),
1 gabalas žuvies su galva, pavyzdžiui, karpio ar lašišos,
puselė pankolio,
pusė ryšelio petražolių,
česnakas,
4 salierų juostelės,
2 dideli pomidorai,
1/2 arbatinio šaukštelio kmynų,
1/2 arbatinio šaukštelio kalendrų sėklų,
1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų,
5 laurų lapeliai,
2 džiovintos raudonos aitriosios paprikos ankštys (jei norisi aštriau),
150 ml baltojo vyno,
750 ml-1 l šalto vandens,
jūros druskos.
GAMINIMAS:
Visus produktus, išskyrus druską, sudėkite į didelį puodą ir ant didelės ugnies užvirkite, nuolat nugraibykite putas. Virkite ant mažos ugnies 30-45 minutes. Perkoškite per sietą, o dar geriau-sietą išklokite marle. Sultinį pasūdykite. Galima užšaldyti ir laikyti šaldiklyje.