2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 nedideli raudonieji svogūnai,
4 nedidelės morkos,
6 salierų stiebeliai,
2 porai (tik baltoji dalis),
1 pankolis,
2 džiovintos raudonos aitriosios paprikos ankštys,
4 česnako skiltelės,
žiupsnelis džiovintų čiobrelių arba mairūnų, galima naudoti Provanso žoleles,
ryšelis petražolių (tik lapeliai),
2 l šalto vandens,
4 laurų lapeliai,
2 šaukštai juodųjų pipirų žirnelių,
1 citrinos sultys,
jūros druskos.
GAMINIMAS:
Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, jame šiek tiek apkepkite nedideliais gabalėliais supjaustytus svogūnus, kad pasidarytų minkštesni. Supjaustykite morkas, salierus, porus, pankolį ir suberkite į puodą su svogūnais. Patroškinkite mišinį ant mažos ugnies keletą minučių, nuolat maišant, kol daržovės įgis aukso atspalvį.
Pridėkite aitriųjų paprikų, česnakų, žolelių (čiobrelių, mairūnų arba Provanso žolelių), petražolių. Sumaišykite ir palaikykite be vandens dar 2-3 minutes. Supilkite vandenį, įmeskite laurų lapelių, pipirų, užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite ant lėtos ugnies apie valandą. Perkoškite, įpilkite citrinų sulčių ir pasūdykite.