1 kg špinatų,
3 šaukštai razinų,
1 svogūnas,
1 skiltelė česnako,
250 g fetos,
6 šaukštai aliejaus,
druskos,
pipirų,
tarkuotų muskatų.
GAMINIMAS:
Špinatus nuplaukite. 200 g elektriniu maišikliu išsukite kartu su pienu (iš pagrindinio blynų recepto). Tada jį, jau žalią, sumaišykite su miltais. Toliau tešlą gaminkite kaip pagrindiniame recepte. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir palikite pastovėti. Svogūną ir skiltelę česnako nulupkite ir susmulkinkite.
Sūrį sumaigykite šakute. Likusius špinatų lapus sukapokite. Keptuvę (maždaug 26 cm skersmens)pašlakstykite aliejumi ir įkaitinkite. Samčiu įpilkite tešlos, paskirstykite po visą plotą. Kai blyno apačia apkeps, atsargiai apverskite ir apkepkite kitą pusę. Iškepkite visus blynus ir laikykite 80 laipsnių karštumo orkaitėje, kad neatauštų.
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite svogūno ir česnako gabaliukus, pusę kiekio špinatų ir patroškinkite. Supilkite į dubenį ir iš karto sumaišykite su feta, nuspaustomis razinomis ir likusiais špinatais. Pabarstykite druska, pipirais ir tarkuotais muskatais. Masę dėkite ant žalių blynų, juos perlenkite pusiau ir patiekite.