250 g avienos,
4 dideli sunokę pomidorai,
4 šaukštai raudonųjų lęšių,
pusė puodelio avinžirnių,
4 šaukštai lakštinių,
svogūnas,
ryšulėlis šviežių kalendrų,
ir petražolių,
2 šaukštai sviesto,
po pusę šaukštelio ciberžolių ir,
malto cinamono,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Avižirnius užpilkite vandeniu ir palikite per naktį, kad išbrinktų. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną-kubeliais. Puode išlydykite sviestą, sudėkite avieną ir svogūnus, maišydami pakepinkite 5-7 minutes. Pomidorus trumpam panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite, supjaustykite skiltelėmis.
Sudėkite į puodą su mėsa, suberkite smulkiai kapotas kalendras ir petražoles, įmaišykite likusius prieskonius. Lęšius nuplaukite, avinžirnius nusunkite ir sudėkite į puodą su sriuba. Įpilkite 3 puodelius vandens, užvirinkite, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
Puodą uždenkite ir virkite sriubą ant silpnos ugnies maždaug pusantros valandos. Jei sriuba labai tiršta, įpilkite šlakelį virinto vandens. Suberkite makaronus ir pavirkite dar 10 minučių. Papuoškite sriubą kalendrų lapeliais, pabarstykite cinamonu. Patiekite su baltos duonos riekele.