100 g kuskuso,
baklažanas,
4 šaukštai smulkintų saulėje džiovintų pomidorų,
pusė aitriosios paprikos,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai cukraus,
pusės citrinos sulčių,
šaukštas kapotų petražolių,
2 šviežių mėtų šakelės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Baklažaną supjaustykite griežinėliais ir trumpai apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir aitriąją papriką, išspauskite česnaką ir maišydami kepkite dar porą minučių. 100 ml karšto vandens ištirpdykite du šaukštus cukraus ir supilkite į keptuvę su daržovėmis, pamaišykite.
Suberkite kuskusą, supilkite citrinų sultis, vis pamaišydami kaitinkite, kol kruopos išbrinks. Jei reikia, įpilkite dar vandens. Pabaigoje įmaišykite smulkiai pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Sudėkite paruoštą kuskusą į nedidelius dubenėlius, apibarstykite smulkintomis petražolėmis, papuoškite mėtos šakele.