600 g maltos jautienos,
svogūnas,
kiaušinis,
ryšulėlis šviežių kalendrų,
arbatinis šaukštelis maltų kalendrų sėklų,
šaukštelis grūstų kumynų,
2 arbatiniai šaukšteliai maltos saldžiosios paprikos,
šaukštelis aitriosios paprikos,
maltų ciberžolių,
pusė šaukštelio cinamono.
GAMINIMAS:
Indelyje sumaišykite visus prieskonius. Smulkiai supjaustykite svogūną, sukapokite šviežias kalendras. Į jautienos faršą įmuškite kiaušinį, suberkite svogūnus, kapotas kalendras ir prieskonių mišinį, gerai išminkykite faršą, kad jis laikytųsi ant iešmelių.
Medinius iešmelius 20 min. pamerkite į karštą vandenį, nuvarvinkite. Suformuokite iš faršo dešrelę ir persmelkite mediniu iešmeliu. Kepkite ant grotelių arba aliejumi pateptoje skardoje 225 laipsnių karščio orkaitėje maždaug 10 min. Kelis kartus apverskite. Patiekite kepsnius su daržovių kuskusu arba šviežių daržovių salotomis.