600 g baltos žuvies (menkės filė),
2 pomidorai,
paprika,
svogūnas,
2 šaukštai smulkiai pjaustytų citrinų,
2 skiltelės česnako,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
šaukštelis cukraus,
žiupsnelis šafrano,
tyšulėlis šviežių kalendrų,
petražolių,
pusė šaukštelio maltos saldžiosios paprikos,
pusė šaukštelio kumynų,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite šaukštelį alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkiai pjaustytas citrinas, įpilkite šaukštą vandens, įberkite šaukštelį cukraus. Maišydami kaitinkite ant ugnies maždaug 3 min., kol išgaruos vanduo ir mišinys ims ruduoti.
Nukelkite nuo ugnies. Likusį aliejų supilkite į karščiui atsparų indą ir 10 sek. pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Į karštą aliejų įmaišykite šafraną ir palikite 10 min., kad aliejus prisigertų jo aromato. Sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite kumynus ir sugrūskite arba sumalkite kavamale.
Inde sumaišykite citrinų padažą ir aliejų su šafranu, įberkite po tris šaukštus smulkiai kapotų kalendrų ir petražolių, išspauskite česnaką, pasūdykite, suberkite likusius prieskonius: saldžiąją papriką, kumynus ir pipirus. Supilkite paruoštą marinatą į plastikinį maišelį, sudėkite žuvies gabalėlius.
Maišelį užriškite ir 30 min. palaikykite šaldytuve. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais, pomidorus-stambiais kubeliais, papriką-šiaudeliais. Nedidelį stiklinį kepimo tndą patepkite aliejumi, sudėkite pusę pjaustytų daržovių, ant viršaus išdėliokite marinuotos žuvies gabalėlius.
Vėl klokite sluoksnį daržovių, apšlakstykite marinatu, uždenkite folija ir kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje maždaug 40 min. Patiekite su virtais ryžiais.