pakelis vamzdelinių makaronų (cannelloni),
500 g rikotos sūrio,
200 g šaldytų arba šviežių špinatų,
500 ml grietinėlės,
5 šaukštai tarkuoto parmezano,
2-3 skiltelės česnako,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Atšildykite špinatus. Jei naudosite šviežius špinatų lapelius, gerai nuplaukite, sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį, pavirkite 1-2 min., nuvarvinkite ir sutrinkite elektriniu grūstuvu. Sumaišykite špinatus ir rikotos sūrį, išspauskite česnaką, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
Konditeriniu švirkštu įpurkškite į makaronų vamzdelius sūrio masės. Jei neturite specialaus švirkšto, naudokite papraščiausią polietileninį maišelį: nukirpkite kampą, prikrėskite sūrio masės, užsukite galą. Įdarytus vamzdelius sudėkite į stiklinę skardą.
Apliekite kiek pasūdyta grietinėle (vamzdeliai turėtų būti beveik apsemti), apibarstykite tarkuotu parmezanu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 min., kol makaronai suminkštės.