Melioninis tortas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Melioninis tortas


INGREDIENTAI:

180 g cukraus,
1 šaukštelis sviesto,
200 g javainių,
indelis konservuotų abrikosų,
pakelis citrinų želės,
100 g tyrės pavidalo varškės,
2 šaukštas citrinos sulčių,
vanilinio cukraus,
250 g grietinėlės,
po 1/2 dviejų spalvų melionų,
5 griežinėliai citrinos.


GAMINIMAS:

Tortinę ištepti aliejumi. Apskrudinti 100 g cukraus, įdėti truputį sviesto, javainius ir viską sumaišyti. Ištepti tortinės dugną ir palikti pastovėti. Nusunkti abrikosus. Pusę suplakti plaktuvu. 1/4 l. vandens sumaišyti su žele ir maišant truputį pakaitinti. Atšaldyti. Varškę sutrinti su likusius cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir abrikosų tyre ir sumaišyti su stingstančia žele. Suplakti grietinėlę ir sumaišyti su šia mase. Padėti šaltai 10 min. Ant masės su javainiais tepti ploną sluoksnį paruoštos tyrės. Dėti likusius abrikosus ir užpilti likusia tyre. Padėti šaltai 5 val. Prieš patiekiant papuošti iš melionų suformuotais rutuliukais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668