Upėtakiai su daržovėmis (Julija Vysockaja) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Upėtakiai su daržovėmis (Julija Vysockaja)


INGREDIENTAI:

500 g upėtakių filė,
500 g žaliųjų ankštinių pupelių,
300 g mažų saldžių pomidorų,
100 g alyvuogių,
pusės citrinos sultys,
50 g ančiuvių (arba sūdytų kilkių),
ryšelis bazilikų,
3-4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Įkaitinkite orkaitę iš anksto iki 180 laipsnių karščio. Pupeles sumeskite į verdantį vandenį ir virkite 5-7 minutes, vandenį nupilkite. Pupeles sumaišykite su supjaustytais pomidorais ir alyvuogėmis be kauliukų. Grūstuvėje sutrinkite bazilikų lapelius, pipirus, druska, alyvuogių aliejų ir šiuo mišiniu palaistykite daržoves.

Upėtakius supjaustykite 5-7 cm pločio gabalais ir pasūdykite. Kepimo skardą ištepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite eilėmis upėtakių gabalus ir daržoves. Upėtakius pašlakstykite citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi, ant viršaus uždėkite ančiuvių. Kepkite 10-12 minučių įkaitintoje orkaitėje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668