500 g upėtakių filė,
500 g žaliųjų ankštinių pupelių,
300 g mažų saldžių pomidorų,
100 g alyvuogių,
pusės citrinos sultys,
50 g ančiuvių (arba sūdytų kilkių),
ryšelis bazilikų,
3-4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iš anksto iki 180 laipsnių karščio. Pupeles sumeskite į verdantį vandenį ir virkite 5-7 minutes, vandenį nupilkite. Pupeles sumaišykite su supjaustytais pomidorais ir alyvuogėmis be kauliukų. Grūstuvėje sutrinkite bazilikų lapelius, pipirus, druska, alyvuogių aliejų ir šiuo mišiniu palaistykite daržoves.
Upėtakius supjaustykite 5-7 cm pločio gabalais ir pasūdykite. Kepimo skardą ištepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite eilėmis upėtakių gabalus ir daržoves. Upėtakius pašlakstykite citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi, ant viršaus uždėkite ančiuvių. Kepkite 10-12 minučių įkaitintoje orkaitėje.