500 g jautienos arba kiaulienos faršo,
2 dideli agurkai,
1 ryšelis gūžinių salotų,
1 pakelis ryžinių makaronų,
2 šaukštai augalinio aliejaus,
2 česnako skiltelės,
50 g keptų žemės riešutų,
sauja smulkintų kalendrų lapelių.
U ž p i l a s:
2 arbatiniai šaukšteliai sezamų aliejaus,
2 arbatiniai šaukšteliai cukranendrių cukraus,
1 ankštis šviežios raudonos aitriosios paprikos,
pusės žaliosios citrinos sultys,
4 šaukštai sojų padažo,
1 arbatinis šaukštelis trinto imbiero,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepkite faršą su česnakais. Ryžinius makaronus paruoškite pagal nurodymus ant pakelio. Sumaišykite faršą su makaronais. Agurkus supjaustykite plonais šiaudeliais, plonai supjaustykite salotų lapus.
Sumaišykite visus produktus ir užpilkite užpilu. Sukapokite keptus žemės riešutus. Salotas pabarstykite riešutais ir kalendrų lapeliais. Valgykite šiltas arba šaltas. U ž p i l a s. Žaliųjų citrinų sultyse ištirpdykite cukrų. Įdėkite imbiero, įpilkite sojų padažo, suberkite smulkiai supjaustytą papriką be sėklelių, įpilkite sezamų aliejaus.