1 kg kiaulienos krūtininės arba sprandinės,
1 didelis svogūnas,
2 dideli kvapnūs obuoliai (pavyzdžiui, antaniniai),
3-4 šaukštai augalinio aliejaus,
1 batonas (vakarykštis),
ršelis šalavijų,
1 citrinos žievelė,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 250 laipsnių karščio. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Apkepkite smulkiai supjaustytus svogūnus, kol įgis aukso atspalvį. Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir sumeskite į keptuvę su svogūnais, kepkite, kol iškeps. Nuo batono nupjaustykite plutelę, sulaužykite minkštimą nedideliais gabalėliais.
Sumaišykite druską, pipirus su likusiu aliejumi ir pašlakstykite gautu mišiniu duoną, paskui sudėkite ją ant kepimo skardos ir pašaukite į iš anksto įkaitintą orkaitę 10-15 minučių, kol džiūvėsiai bus aukso spalvos. Trintuvu susmulkinkite obuolius, svogūnus, džiūvėsius ir šalavijus.
Mėsą perpjaukite taip, kad išeitų lakštas, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Per vidurį sukraukite obuolių įdarą, suvyniokite vyniotinį ir suriškite virvele. Pabarstykite smulkintomis citrinų žievelėmis. Kepkite orkaitėje 20 minučių, sumažinkite ugnį iki 160 laipsnių ir troškinkite dar 45-60 minučių.