0,5 kg šparagų,
svogūnas,
morka,
poras,
2 bulvės,
2 šaukštai sviesto,
kubelis natūralaus vištienos sultinio,
100 ml grietinėlės,
šaukštas citrinos sulčių,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
cukraus.
GAMINIMAS:
Šparagus nuvalykite, kotelius supjaustykite, viršūnėles palikite sveikas. Puode išlydykite sviestą, kol dailiai pagels, pakepinkite smulkintą svogūną, tada sumeskite griežinėliais pjaustytą porą, šiek tiek pagardinkite cukrumi ir dar 5 min. pakepinkite. Į puodą su vandeniu įmeskite sultinio kubelį, suberkite nuluptas ir griežinėliais pjaustytas bulves, morką ir pavirkite, kol daržovės suminkštės.
Tada sudėkite šparagų kotelius, viršūnėles, sukrėskite svogūnų ir porų masę. 5 min. pavirus, supilkite grietinėlę, sriubą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išplakite elektriniu plakikliu. Sriubą išpilstykite į lėkštes, ant viršaus išdėliokite šparagų viršūnėles. Tiekite su sausoje keptuvėje ar skrudintuvėje skrudintais baltos duonos skrebučiais.