pusė "Ledkalnio"salotos,
2 pomidorai,
150 g šviežių žirnelių ankščių,
skardinė tuno savo sultyse,
ryšulėlis šparagų daigų,
pusė saujelės pistacijų.
U ž p i l u i:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai baltojo vyno acto,
2 šaukšteliai garstyčių.
GAMINIMAS:
Salotas nuplaukite, nusausinkite, suvyniokite į drėgną servetėlę, apie pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad būtų traškesnės, tada stambiai suplėšykite ir išdėliokite lėkštėse. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis, išdėliokite ant salotų. Žirnelių ankštis nuplikykite karštu vandeniu, nusausinkite ir taip pat išdėliokite lėkštėse.
Ant viršaus sudėkite nuvarvintą tuną, nuvalytus ir blanširuotus šparagų daigus (nuvalytus šparagus kelioms minutėms panardinkite į karštą, paskui iš karto į šaltą vandenį), užberkite sūdytų skrudintų pistacijų. Salotas apliekite padažu, paruoštų iš alyvuogių aliejaus, acto ir garstyčių.