4 gabalėliai šviežios lašišų filė,
500 g šviežių šparagų,
cukinija,
3 kiaušiniai,
citrinos sultys,
2 šaukšteliai citrininių žuvų prieskonių,
125 ml šampano,
pagal skonį druskos,
pipirų,
žalumynų papuošti.
GAMINIMAS:
Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, pagardinkite citrininiais žuvų prieskoniais ir ištroškinkite garuose. Pagaminkite padažą: kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, išplakite elektriniu plakikliu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, tada po truputį supilkite šampaną, padažą įstatykite į karštą vandens puodą ir plakite šluotele, kol sutirštės.
Šparagus nuplaukite, galiukus nupjaukite ir kiek padrožkite, sudėkite šparagus į krūveles ir perriškite medvilniniu siūlu. Į siaurą aukštą puodą įpilkite tiek vandens, kad šparagų viršūnėlės liktų neapsemtos, vandenį pasūdykite, pagardinkite žiupsneliu cukraus, tada sudėkite šparagų ryšulėlius ir virkite 8-10 min. Lašišą tiekite su šparagais, padažu ir ant grotelių kepta cukinija.