250 g bulvių,
pusė citrinos,
apie 20 g mielių,
1,8 l pieno,
250 g miltų,
50 g cukraus,
kiaušinis,
aliejaus (kepti),
miltelinio cukraus,
druskos.
P a d a ž u i:
500 g braškių (šviežių arba šaldytų),
80 g cukraus,
vanilinio cukraus,
50 g riebios grietinėlės,
2 šaukšteliai miltelinio cukraus.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais gabaliukais, išvirkite ir sutrinkite. Citriną nuplikykite karštu vandeniu, plonai nulupkite žievelę ir išspauskite sultis. Mieles patrinkite šakute, užpilkite šiltu pienu, palikite kilti 15 min.
Bulves, mieles su pienu, miltus, cukrų, tarkuotas citrinos žieveles ir kiaušinį išplakite plakikliu. Tešlą uždenkite ir laikykite šiltai apie valandą, kol pakils. Braškes išsukite trintuvu (kelias palikite papuošti), pertrinkite pro sietelį. kad neliktų sėklų, tada sumaišykite su vanile.
Į karštą aliejų šaukštu leiskite kukulaičius ir iškepkite. Išgriebus sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalai. Braškių padažo pilkite ant kukulaičių ir tiekite su grietinėle ir miltelių cukrumi.