300 g tiltų,
225 g sviesto,
100 g cukraus pudros,
1 kiaušinis,
2 šaukštai vandens,
4 dideli obuoliai,
druska,
riebalai formai ištepti,
cukraus pudra tortui apibarstyti.
GAMINIMAS:
Iš sviesto, miltų, 40 g cukraus pudros suminkyti tešlą, įvynioti į foliją ir bent pusvalandžiui padėti šaltai. Per tą laiką nulupti obuolius, išpjauti sėklas ir supjaustyti bent pusės centimetro storio riekelėmis. Žiupsnelį druskos ir 60 g cukraus pudros sumaišyti ir šiame mišinyje apvolioti obuolius. Tešlą padalyti į dvi dalis. Vieną tešlos dalį iškočioti apskritu blynu, kloti į riebalais išteptą torto formą. Ant jos gražiai sudėlioti paruoštas obuolių skilteles. Likusią tešlą iškočioti ir supjaustyti 2 cm pločio juostelėmis. Jas kloti ant įdaro taip, kad atrodytų kaip grotelės. Su vandeniu suplaktą kiaušinį tepti ant tešlos juostelių. Kepti tortą vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą. Ataušusį kepinį apibarstyti cukraus pudra.