960 g miltų,
10 g džiovintų mielių,
30 g cukraus,
20 g jūros druskos,
600 ml šilto vandens (20 laipsnių),
alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 180 laipsnių karščio. Mieles užpilkite šiltu vandeniu. Kai jos ištirps, įberkite druskos, cukraus, miltų ir užmaišykite tešlą. Tešlą sudėkite ant nedideliu kiekiu miltų pabarstyto paviršiaus. Minkykite 5-8 minutes, kol tešla pasidarys vienalytė ir tąsi.
Sudėkite tešlą į didelį aliejumi pateptą dubenį ir laikykite šiltoje vietoje 30 minučių, kol pakils trigubai. Kepimo skardą patepkite trupučiu augalinio aliejaus. Sudėkite tešlą į skardą, uždenkite rankšluoščiu ir palaikykite šiltoje vietoje 20 minučių.
Pirštais tešloje atsargiai įspauskite duobučių, patepkite fokačią alyvuogių aliejumi ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol duona įgis rusvą aukso atspalvį.