1 višta,
50 g sviesto,
malto imbiero,
maltų pipirų,
3-4 česnakų skiltelės,
druskos,
25 g brendžio (nebūtinai).
GAMINIMAS:
Vištą nuplauname, nusausiname, įtriname iš vidaus ir iš išorės sviesto, prieskonių, susmulkintų česnakų mišiniu. Citriną subadome šakute ir įdedame į vištos vidų. Vištą dedame į išteptą sviestu arba aliejumi keptuvą, apšlakstome brendžiu, įpilame truputį verdančio vandens arba sultinio ir kepame karštoje orkaitėje 50-60 min. Kepdami retkarčiais palaistome išsiskyrusiu sultiniu. Tame pačiame keptuve galime kepti bulves. Iškeptą vištą dedame į pakaitintą dubenį ir, išėmę citriną, tiekiame į stalą su keptomis bulvėmis, konservuotais arba keptais vaisiais, daržovių salotomis.