2 ančių kojelės arba 2 antienos krūtinėlės,
alyvuogių aliejaus,
200 ml obuolių sulčių,
salotų lapų,
2 vidutinio dydžio agurkai,
po 1 kupiną šaukštą pakepintų saulėgrąžų, moliūgų sėklų ir kedrų riešutų,
vynuogių,
16 vyšninių pomidorų,
4 graikiniai riešutai.
U ž p i l u i:
100 ml moliūgų sėklų aliejaus,
2 šaukštai medaus,
druskos,
1 citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Ančių kojeles dėkite į keptuvę su alyvuogių aliejumi ir kepkite ant silpnos ugnies. Labai svarbu, kad ištirptų visi riebalai. Maždaug po pusvalandžio (mėsa turi apskrusti) supilkite obuolių sultis, uždenkite ir dar penkias minutes patroškinkite. Jeigu kepamos krūtinėlės, padarykite keletą įpjovų-mėsa geriau prisigers sulčių.
Lėkštes išklokite salotų lapais, ant jų sudėkite kubeliais supjaustytus agurkus. Pabarstykite pakepintų saulėgražų, moliūgų sėklų ir kedrų riešutų. Nuo vynuogių nulupkite odeles, išimkite sėklas, perpjaukite į šešias dalis ir sudėkite į lėkštę. Iškeptą antieną supjaustykite ir suguldykite ant salotų.
Sudėkite per pusę perpjautus pomidorus. Paruoštas salotas apibarstykite susmulkintais graikiniais riešutais. Paskutinis akcentas-užpilas. Į moliūgų sėklų aliejų įkrėskite medaus, įberkite druskos, įspauskite citrinos sulčių, išmaišykite. Jeigu užpilas pasirodys per saldus, įpilkite šlakelį sulčių.