4 gabalėliai kiaulienos išpjovos po 250-300 g,
5 jauno česnako skiltelės,
1 citrinos sultys,
2 šaukštai augalinio aliejaus,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
P a d a ž a s:
100 ml konjako,
2 šaukštai medaus,
2 šaukštai imbiero,
1 žalios aitriosios paprikos ankštelė.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 180 laipsnių karščio. Nuo kiaulienos nupjaustykite nereikalingus riebalus, išpjovą sudėkite į gilų puodą, išspauskite ant viršaus citrinų sulčių ir pabarstykite smulkintais česnakais. Uždenkite dangčiu ir marinuokite vėsioje vietoje 30-40 minučių.
Sunkioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, apkepkite kiaulieną, kol įgaus auksaspalvę plutelę. Apkeptą mėsą perkelkite į karščiui atsparų indą. Keptuvėje pakaitinkite konjako ir imbiero padažą ir juo užpilkite mėsą, uždenkite dangčiu ir pašaukite į iš anksto įkaitintą orkaitę 30-45 minutėms. Pasūdykite prieš patiekiant.
P a d a ž a s: smulkiai supjaustykite aitriąją papriką ir sumaišykite su medumi, tarkuotu imbieru ir konjaku.