Kiauliena su medumi ir imbieru (Julija Vysockaja) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kiauliena su medumi ir imbieru (Julija Vysockaja)


INGREDIENTAI:

4 gabalėliai kiaulienos išpjovos po 250-300 g,
5 jauno česnako skiltelės,
1 citrinos sultys,
2 šaukštai augalinio aliejaus,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

P a d a ž a s:
100 ml konjako,
2 šaukštai medaus,
2 šaukštai imbiero,
1 žalios aitriosios paprikos ankštelė.


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 180 laipsnių karščio. Nuo kiaulienos nupjaustykite nereikalingus riebalus, išpjovą sudėkite į gilų puodą, išspauskite ant viršaus citrinų sulčių ir pabarstykite smulkintais česnakais. Uždenkite dangčiu ir marinuokite vėsioje vietoje 30-40 minučių.

Sunkioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, apkepkite kiaulieną, kol įgaus auksaspalvę plutelę. Apkeptą mėsą perkelkite į karščiui atsparų indą. Keptuvėje pakaitinkite konjako ir imbiero padažą ir juo užpilkite mėsą, uždenkite dangčiu ir pašaukite į iš anksto įkaitintą orkaitę 30-45 minutėms. Pasūdykite prieš patiekiant.

P a d a ž a s: smulkiai supjaustykite aitriąją papriką ir sumaišykite su medumi, tarkuotu imbieru ir konjaku.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668