200 g morkų,
1 baklažanas,
2 nedidelės cukinijos,
200 g ankštinių pupelių,
200 g žiedinių kopūstų žirdynų,
200 g brokolių žiedynų,
500 ml kukurūzų aliejaus.
T e š l a:
1 1/2 stiklinės kvietinių miltų,
1/2 stiklinės kukurūzų miltų,
300 ml labai šalto gazuoto vandens,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Morkas, baklažanus ir cukinijas supjaustykite plonomis įstrižomis riekelėmis. Augalinį aliejų įkaitinkite beveik iki virimo labai gilioje keptuvėje arba puode (tempurai ruošti tdealiai tinka keptuvė wok). Sumaišykite tešlą. Daržovių gabalėlius "išmaudykite"tešloje ir dėkite į karštą aliejų.
Kepkite nedidelėmis porcijomis 2-3 minutes (kitaip valgio skonis prapuls). Popierinį rankšluostį sulankstykite keliais sluoksniais ir ant jo dėkite išimtas iš keptuvės daržoves, kad prieš patiekiant nuvarvėtų nereikalingas aliejus. Valgykite labai karštą su slyvų padažu.(žiūrėkite receptus). T e š l a: abiejų rūšių miltus išsijokite ir sumaišykite su vandeniu. Tešla turi priminti skystą grietinę.