4-5 morkos,
2 dideli obuoliai,
šlakelis aliejaus,
druskos,
tarkuoto fermentinio sūrio,
4 kiaušiniai,
smulkintų riešutų (anakardžių, graikiškų) sauja,
raudonųjų kvepiančiųjų pipirų arba žiupsnelis imbiero.
GAMINIMAS:
Išspauskite iš 4-5 didelių ,orkų ir 2 didelių obuolių sultis. Jas išgerkite su šlakeliu aliejaus. Morkų ir obuolių tirščius sukrėskite į dubenį, įmuškite kiaušinius, įberkite smulkintų riešutų (anakardžių ar graikiškų ir kt.), pagardinkite raudonaisiais kvapiaisiais pipirais ar žiupsneliu imbiero, druska.
Išmaišykite ir palaikykite 20 minučių. Iš masės suformuokite ruruliukus su skylutėmis. Į jas įberkite tarkuoto fermentinio sūrio arba po gabalėlį jo įdėkite į rutuliuko vidų. Kepkite orkaitėje ant sviestinio popieriaus 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių.