500 g baravykų,
10 bryzelių šoninės arba 150 g lašinių,
6 jauno česnako skiltelės su odele,
3 rozmarinų šakelės,
alyvuogių aliejaus,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
P a d a ž a s:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
1 šaukštas citrinų sulčių,
3 česnako skiltelės.
GAMINIMAS:
Grybus supjaustykite 2 mm storio išilginėmis juostelėmis. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite rozmarinus, šoninę ir česnakus. Po minutės į keptuvę įdėkite nedidelę grybų porciją, apkepkite iš abiejų pusių ir perkelkite ant popierinio rankšluoščio.
Taip iškepkite visus grybus. Kai tik šoninė ir česnakai įgis aukso spalvą, juos taip pat perkelkite iš keptuvės ant popierinio rankšluoščio. Grybus patiekite su šonine, pašlakščius padažu. P a d a ž a s. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinų sultimis. Česnakus susmulkinkite ir įmaišykite į padažą.