1 salotų gūžė,
3 morkos,
3 agurkai,
1 ryšelis svogūnų laiškų,
2 arbatiniai šaukšteliai rudojo cukraus,
2 šaukštai ryžių acto,
250 ml vandens,
100 g ryžinių makaronų.
U ž p i l a s:
4 šaukštai žuvies padažo,
2 arbatiniai šaukšteliai trinto imbiero,
1 arbatinis šaukštelis smulkiai supjaustytų aitriųjų paprikų,
1 česnako skiltelė,
pusės žaliosios citrinos sultys,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Plonais šiaudeliais supjaustykite morkas ir agurkus. Susmulkinkite svogūnų laiškus. Į 250 ml vandens įpilkite 2 arbatinius šaukštelius rudojo cukraus, 2 šaukštus ryžių acto ir į šį marinatą 10-15 minučių sumerkite morkas.
Ryžinius makaronus užplikykite verdančiu vandeniu ir palaikykite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės. Perplaukite šaltu vandeniu. Nuskabykite gūžinių salotų lapus. Ant kiekvieno lapo uždėkite saują makaronų, truputį agurkų, svogūnų ir išimtų iš marinato morkų.
Pašlakstykite šaukštu padažo. Suvyniokite lapus, kad nesimatytų įdaro. U ž p i l a s: sutrinkite česnaką. Visus produktus sumaišykite.