Rikotos pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rikotos pyragas


INGREDIENTAI:

1,5 pakelio sausainių "Gaidelis",
120 g sviesto,
2 šaukštai cukraus,
130 g graikinių riešutų,
500 g rikotos,
indelis kondensuoto pieno,
2 šaukštai skysto medaus,
3 šaukštai želatinos,
250 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),
8 šaukštai trintų šaldytų braškių,
šaukštelis krakmolo.


GAMINIMAS:

Graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir susmulkinkite. Sausainius stambiai sutrupinkite ir sumaišykite su riešutais. Sudėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų ir masę gerai ištrinkite pirštais. Dėkite į nepridegančią apvalią kepimo formą aukštesniais kraštais (maždaug 24 skersmens) ir išlyginkite.

Suspauskite, kad masė kiek suliptų, ir 12 min. pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Želatiną išbrinkinkite. Rikotą sukrėskite į dubenį, supilkite saldintą kondensuotą pieną, sukrėskite medų ir viską gerai išmaišykite. Grietinėlę standžiai išplakite ir atsargiai įmaišykite į rikotos masę.

Maišydami supilkite karšto vandens vonelėje ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Masę supilkite ant sausainių papločio, paviršių gražiai išlyginkite ir kiškite pyragą į šaldytuvą, kad sustingtų. Tiekdami pyragą apliekite trintomis braškėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668