300 g lakštinių,
skardinė savo sultyse konservuotų vyšninių pomidorų,
200 g savo sultyse konservuotų tunų,
100 g juodųjų alyvuogių,
svogūnas,
2 česnako skiltelės,
2 šaukštai pomidorų padažo,
šaukštelis džiovintų bazilikų,
žiupsnis maltų juodųjų pipirų,
pagal skonį druskos,
aliejaus,
pusė stiklinės tarkuoto parmezano.
GAMINIMAS:
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Sukrėskite į kiaurasamtį, gerai nuvarvinkite, krėskite į dubenį, įpilkite šaukštą aliejaus, išmaišykite ir padėkite šiltai. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus. Sudėkite trintus česnakus ir maišydami dar kiek pakepinkite.
Sukrėskite konservuotus pomidorus, pomidorų padažą, suberkite bazilikus, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, pasūdykite. Maišydami kaitinkite apie 3 minutes. Sudėkite tuną, alyvuoges ir dar minutę pakaitinkite. Karštus makaronus išdėliokite dubenėliuose, ant viršaus krėskite po kelis šaukštus karštos pomidorų ir tunų masės. Tiekdami apibarstykite tarkuotu parmezanu.