4 nedideli baklažanai,
2 šaukštai sviesto,
smulkintų prieskoninių žolelių,
druskos.
Į d a r u i:
2 stiklinės smulkintos brinzos,
morka,
kiaušinis,
2 česnako skiltelės,
svogūnas,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Baklažanus gerai nuplaukite, perpjaukite išilgai, iš kiekvienos puselės išskobkite dalį minkštimo ir susmulkinkite. Daržovių valtelių vidų kruopščiai įtrinkite druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluoščiu.
Svogūną susmulkinkite ir kartu su tarkuotomis morkomis bei smulkintų baklažanų minkštimu pakepinkite aliejuje. Sudėkite smulkintą brinzą, kietai virtą kiaušinį, trintus česnakus, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, pasūdykite ir viską gerai išmaišykite.
Paruošta mase įdarykite baklažanų puseles. Išdėliokite baklažanus sviestu išteptoje nepridegančioje kepimo skardoje ir 20 minučių pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Tiekite papuošus šviežiais žalumynais.