1 nedidelis moliūgas (300 g),
20 gabalėlių Parmos ar bet kurio kito kumpio,
4 didelės saujos gražgarsčių,
100 g kieto sūrio antai parmezano, rusiško,
100 g moliūgų arba saulėgrąžų sėklų,
kalendrų sėklų,
5 česnako skiltelės,
alyvuogių aliejaus,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
U ž p i l a s:
5-6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2-3 šaukštai balzaminio acto,
1/2 arbatinio šaukštelio kalendrų sėklų,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 180-200 laipsnių karščio. Smulkiai supjaustykite česnaką. Paskrudinkite sėklas. Nedideliais gabalėliais supjaustykite moliūgą. Sumaišykite druską, pipirus, kalendras, česnaką, 1 šaukštą balzaminio acto ir 2 šaukštus alyvuogių aliejaus.
Šiame mišinyje pavoliokite moliūgo gabalėlius. Moliūgo gabalėlius kepkite orkaitėje 25-30 minučių, kol įgis auksinę spalvą. Likusį alyvuogių aliejų ir balzaminį actą sumaišykite, pridėkite druskos ir pipirų. Į didelį dubenį sudėkite gražgarstes, apšlakstykite pusę padažo, ant viršaus sudėliokite kumpį.
Ant viršaus pabarstykite stambiai tarkuotu parmezanu, skrudintomis sėklomis, sudėkite kepto moliūgo gabalėlius. Dar kartą lengvais judesiais pakratykite salotas. Pašlakstykite likusiu padažu ir patiekite.